После инцидента у Кишници осуде само због паљење билборда, не и за физички насртај на Србина

Албанцима је од  безбедности људи преча заштита билборда, пише Политика осврћући се на недавни инцидент у рудничкој колонији Кишница код Грачанице. Уколико се овако настави приморани смо да се иселимо, рекла је Јелена Трајковић, супруга нападнутог Зорана кога је група Албанаца из тог места гађала камењем и стакленим флашама.

Физички напад на Зорана Трајковића из Кишнице код Грачанице након што је оштећен билборд на коме се поруци велича борба тзв. ОВК, готово у истом моменту када су затворски стражари у Подујеву претукли осуђеног Дарка Тасића – нови је доказ да приштинске институције нису у стању да гарантују  безбедност Срба у осетљивом тренутку док се у Хагу воде поступци против челника ове терористичке формације.

Док радикални Албанци покушавају да наставе „тихи“ погром, угрожавајући најпре српски народ јужно од Ибра,  већи део албанске јавности утркује се у одбрани „вредности“ ОВК. Јуче је на паљење билборда са њеним симболима реаговао и премијер Албаније Еди Рама, наводећи да су то учинили „јадници“.

У међувремену из Тиране и Приштине изостале су јасне осуде напада на Зорана Трајковића (29) из Кишнице, кога је група Албанаца у уторак увече гађала камењем и стакленим флашама пред вратима његове куће, уз повике УЧК.

Исту судбину доживео је и Дарко Тасић, кога су приштинске институције осудиле на 22. године затвора за ратни злочин, а полицајци који су га пре два дана транспортовали неколико пута су га ударили у потиљак, после чега је неко време, био без свести.

(извор: Политика)

Повезани чланци

Back to top button