После Подгорице и Приштине нове провокације стижу и из Скопља

Оптужбе на рачун Србије, која се терети за угрожавање других земаља региона и провокације, у намери да се изазове њена реакција, све су учесталије, пише Политика.

Како је то Србија постала хегемон који ремети спокој других балканских земаља и да ли су се можда и очекивале неке оштрије реакције Београда на овакве нападе, пита Политика и додаје да би Скопље да добије од Истанбула оно што не може од Београда.

У истом дану, прекјуче, у Загребу је објављен извештај Сигурносно – обавештајне агенције која тврди да се у безбедносне прилике у југоисточном окружењу Хрватске државе нестабилне као и да су у појединим државама „и даље присутне појаве великосрпског екстремизма“, док је из Скопља стигла вест да је председник Стево Пандеровски обновио захтев васељенском патријарху Вартоломеју за признавање неканонске Македонске православне цркве.

Данима су албански историчари из Приштине се труде да докажу како су Срби отели манастире на Косову који су део косовске духовне баштине.

Почели су практично да се утркују ко ће саопштити што скандалозније „откриће“ у вези са српском црквом и манастирима али и са личностима српске историје, па је пре неколико дана „историчар и писац“, Јусуф Буџови устврдио са су лаж да је средњовековна српска краљевина, цар Душан и цар Лазар.  

(извор: Политика)

Повезани чланци

Back to top button