После синоћних протеста, јутрос у Београду мирно

Тринаест полицајаца и седам цивила повређено је током синоћњих нереда због увођења полицијског часа у Београду. Сви повређени превезени су на ВМА, јавља РТС.

Запаљени контејнери, смеће по улицама, поломљени саобраћајни знаци, уништене жардињере, камење, запаљени полицијски аутомобили, неколико сломљених излога, биланс су синоћних протеста грађана.

У нередима је повређено 13 полицајаца и седморо цивила а сви повређени превезени су на Војно-медицинску акадамију, саопштено је из Хитне помоћи.  

Испред зграде Скупштине Србије јутросе се налази кордон полиције. Припадници МУП-а распоређени су и испред других важних институција у Београду, као и на појединим већим раскрсницама.

Полиција је синоћ потиснула демонстранте из Пионирског парка, као и са Трга Николе Пашића, све до Правног факултета. До инцидента је дошло и испред зграде РТС-а.

Током протеста нападнута су и два сниматеља Танјуга. У улицама које воде до Дома Народне Скупштине полиција је формирала кордоне, да би спречила повратак демонстраната.

Мања окупљања су одржана и у Новом Саду и Крагујевцу.

Повезани чланци

Back to top button