Последње припреме за дочек Православне

Трациционално и ове године ће у центру Грачанице испред зграде општине бити организован дочек Нове године по јулијанском календару.

Обављају се последње припреме пред вечерашњи наступ локални бендова, вокалних извођача и ди-џејева.

За све посетиоце припрема се во на ражњу, а служиће се и кувано вино и ракија. У организацији дочека укључени су ТОГ Грачаница и НВО „Грачаничка омладинска иницијатива“ под покровитељством Општине Грачаница. Организатори су најавили ватромет у поноћ.

 

Наступом вокалних извођача Слободана Ракића и Снежане Вушевић, као и Ди џејва АРЕАС, С2 и Јована бенда новогодишњи програм почеће у 19 часова.   За публику је осим музичког, припремљен и богат забавни садржај, као и наградне игре, најавили су организатори.

ШУБАРИЋ ЧЕСТИТАЛА ПРАВОСЛАВНУ НОВУ ГОДИНУ

Председница општине Грачаница Љиљана Шубарић упутила је честитку поводом православне Нове године.

„Свим грађанима који славе Нову годину по Јулијанском календару, желим да 2023. проведу у здрављу, миру и благостању, да сачувамо себе и своје ближње, да будемо бољи и успешнији, да свој рад удвостручујемо како бисмо наставили да развијамо нашу Грачаницу. Свом православном српском народу желим, много среће и успеха у сваком дану нове године. Нека нам овај празник и година која је  пред нама буде у знаку рада, хуманости, јединства и неговања историје, културе и традиције коју морамо чувати је од заборава“.

Повезани чланци

Повезано
Close
Back to top button