Poslednje pripreme za doček Pravoslavne

Tracicionalno i ove godine će u centru Gračanice ispred zgrade opštine biti organizovan doček Nove godine po julijanskom kalendaru.

Obavljaju se poslednje pripreme pred večerašnji nastup lokalni bendova, vokalnih izvođača i di-džejeva.

Za sve posetioce priprema se vo na ražnju, a služiće se i kuvano vino i rakija. U organizaciji dočeka uključeni su TOG Gračanica i NVO „Gračanička omladinska inicijativa“ pod pokroviteljstvom Opštine Gračanica. Organizatori su najavili vatromet u ponoć.

 

Nastupom vokalnih izvođača Slobodana Rakića i Snežane Vušević, kao i Di džejva AREAS, S2 i Jovana benda novogodišnji program počeće u 19 časova.   Za publiku je osim muzičkog, pripremljen i bogat zabavni sadržaj, kao i nagradne igre, najavili su organizatori.

ŠUBARIĆ ČESTITALA PRAVOSLAVNU NOVU GODINU

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić uputila je čestitku povodom pravoslavne Nove godine.

„Svim građanima koji slave Novu godinu po Julijanskom kalendaru, želim da 2023. provedu u zdravlju, miru i blagostanju, da sačuvamo sebe i svoje bližnje, da budemo bolji i uspešniji, da svoj rad udvostručujemo kako bismo nastavili da razvijamo našu Gračanicu. Svom pravoslavnom srpskom narodu želim, mnogo sreće i uspeha u svakom danu nove godine. Neka nam ovaj praznik i godina koja je  pred nama bude u znaku rada, humanosti, jedinstva i negovanja istorije, kulture i tradicije koju moramo čuvati je od zaborava“.

Povezani članci

Back to top button