Потврђена пресуда Ненаду Арсићу од стране косовског Врховог суда

Врховни суд Косова потврдио је пресуду Судског већа посебног одељења Основног суда у Приштини којом је Ненад Арсић из Чаглавице осуђен на шест година затвора због наводног кривичног дела ратног злочина против цивилног становништва.

Одлука такозваног Врховног суда Kосова о потврди осуђујуће пресуду Ненаду Арсићу, нови је у низу доказа пристрасности судских инстанци из Приштине, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

„Недопустиво је и срамотно да се Србима на Kосову и Метохији ускраћује право на правично суђење и да се они прогањају и терете по тајним оптужницама и осуђују на вишегодишње казне затвора, без чврстог утемељења на доказима, уз бројне повреде њихових права. Ни такозвани Апелациони, ни такозвани Врховни суд, уопште нису разматрали став Арсићеве одбране о потпуно противречним исказима оштећених у овом случају, иако су двојица оштећених у својим изјавама наводили потпуно различите верзије истог догађаја“, подсећа у саопштењу Канцеларија за КиМ.

Како се наглашава Арсићев адвокат већ припрема жалбу такозваном Уставном суду, такозваног Kосова, у коме ће изнети и ове аргументе, али и друге процесне повреде у случају Ненада Арсића.

 Због кривичног дела ратног злочина против цивила, децембра прошле године је Судско веће посебног одељења Основног суда у Приштини осудило је Арсића на шест година затвора. Према пресуди он се терети да је током ратних сукоба на Косову „нечовечно поступао према Јакупи и Скендеру Шаљи у приштинском насељу Емшир“, тако што их је, „тукао, малтретирао и силом терао да пију ракију и певају песму ‘Ој Србијо мила мати увек ћу те својом звати’“.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button