Председник општине Ново Брдо дочекао „златног“ параaтлeтичара

Иван Цветковић из села Стража код Новог Брда европски је првак у параатлетици. На такмичењу које се од 1. до 5. јуна ове године одржавало у Пољској претрчавши раздаљину од 400 метара за 50:63 секунде, овај двадесетосмогодишњак поставио је нови европски рекорд за параатлетичаре.

Младог европског рекордера који је бранио боје Србије данас је примио председник општине Ново Брдо Светислав Ивановић.

Честитавши му на освојеној медаљи Ивановић је нагласио да је Општина Ново Брдо поносна на успех параатлетичара изразивши очекивање да ће се са олимпијских игара у Токију ове године Цветковић вратити са новим трофејима.

Носилац европског рекорда у трци на 400 метара захвалио се градоначелнику на подршци, као и тренеру Дејану Димитријевићу али и пријатељима који су му били подршка током припрема.

Ивановић је Цветковићу уручио захвалницу и ручни сат као награду за допринос који је дао у афирмацији спорта у овој локалној самоуправи.

Иван Цветковић
Фото: Ризница (архива)

Иако га је пандемија ковида 19 омела да учествује на многим такмичењима, Цветковић није одустајао од тренинга. Стрпљиво и марљиво се припремао за европско такмичење. 

До сада је освојио много награда и признања од којих му је, каже, најдража она са европског првенства у Берлину од пре 2 године за друго место. У његовој колекцији има и златних медаља које је освојио на бројним такмичењим у земљи и региону. Трчањем је активно почео да се бави пре пет година. Иако је рођен без једне руке доказао је да се снагом воље и упорношћу може постићи сваки успех.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button