Представници локалне самоуправе, ДЦР-а и Министарства за заједнице и повратак обишли градилиште „Берген“

Министарство за заједнице и повратак у сарадњи са Канцеларијом Европске уније, финансира реновирање колективног центра ”Берген” у Угљару код Косова Поља.

У оквиру друге фазе радова у плану је реновирање свих 24 стамбених јединица у овом колективном центра у општини Грачаница у коме у неадекватним условима живи 21. интерно расељена породица.

Три преостале слободне стамбене јединице ће представници локалне управе након реновирања доделити социјално најугроженијим породицама, наведено је у саопштењу.  

Званичници Министарства за заједнице и повратак, градоначелник Грачанице, Срђан Поповић и представници Данског савета за избеглице (ДРЦ), којима је поверен пројекат реновирања колективног центра, данас су обишли ”Берген” и уверили се да радови теку планираном динамиком.

Уз захвалност Министарству за заједнице и повратак, Европској унији и Данском савету за избеглице на вредном пројекту, градоначелник Поповић је рекао да су лоши услови за живот били један од највећих проблема за станаре овог насеља али и представнике локалне управе.

Завршетак радова и повратак породица у комплетно опремљене станове планиран је за половину децембра месеца ове године.

Повезани чланци

Back to top button