Преминуо једини Србин из Дечана

Тело Бошка Ћирића (58) пронађено је у његовом стану у Дечанима, јавља портал Директно.рс подсећајући да је Ћирић био једини Србин који је живео у овом метохијском градићу.

Верује се да је смрт наступила ненасилно. Тело преминулог Србина пронађено је јуче у послеподневним сатима, некон чега је пребачено у Клинички центар у Приштини где ће бити обављена обдукција.  

Ћирићев нестанак пријавили су његови пријатељи, пошто се неколико дана није јављао на телефон. Уз судско одобрење и у присуству Унмика и Кфора, у његов стан су провалили ватрогасци и затекли га мртвог на поду. Како се наводи, тело је већ било у фази распадања.

Информацију о смрти  потврдио је игуман манастира Високи Дечани Сава Јањић. Јањић је рекао да је Ћирић последњих месеци био лошег здравља, те да ће га сахранити дечански монаси на православном гробљу у близини манастира.

Ћирић је рођени Дечанац. Завичај је морао да напусти у јуну 1999. године. Вратио се пре десетак година и прве три године, док није повратио стан у центру вароши, боравио је у дечанском манастиру. Албанци су га поштовали и никада није имао проблем зато што је Србин.

Извор
Директно,рс

Повезани чланци

Back to top button