Преминуо Милорад Трифуновић

Координатор Удружења породица киднапованих и несталих на КиМ, Милорад Трифуновић преминуо је данас у 73-ој години од последица коронавируса.

Трифуновић је рођен у селу Слаковце, код Вучитрна 1948. године. Несебично је давао себе у трагању и борби да се сазна истина о судбини његовог брата, који је међу првима киднапован на Косову и Метохији, али и о свима који су нестали током  трагичних збивања.  Један је од оснивача Ресурног центра за нестале особе, заједно са Бајрамом Черкинијем.

Био је сјајан колега и диван пријатељ, увек спреман да подели савет, пример високог интегритета и енергије. Милорад је био искрено топла и дивна особа и веома ће нам недостајати. Увек ћемо га се сећати и неговаћемо дивне успомене на време које смо имали част да делимо са њим“, написале су Трифуновићеве колеге из Ресурног центра на званичном фејсбук профилу.

Милорад Трифуновић биће сахрањен сутра, 26.новембра, на гробљу у Рудару.

Канцеларија за КиМ: Трифуновић био неуморан борац за правду и истину

Калнцеларија за Косово и Метохију упутила породици преминулог Милорада Трифуновића изразе надјубљег саучешћа.

„Памтићемо га као савесног и племенитог сарадника и неуморног борца за правду и истину о несталима, за успостављање међунационалног дијалога о овој тешкој и осетљивој теми,  за бољи и хуманији живот свих грађана Косова и Метохије.

Делећи са вама осећање туге и бола, Срби са Косова и Метохије, запослени у Канцеларији за Косово и Метохију и ја лично, остаћемо му на свему томе вечно захвални“.

Српска листа: Народ је Трифуновићу вечито захвалан

Поводом смрти Координатора удружења породица киднапованих и несталих на Косову и Метохији, породици Трифуновић изразе саучешћа упутила је и Српска листа.

„Наш народ ће вечно бити захвалан на свему што сте драги Милораде учинили у борби за истину и правду, али и за помирење на овим просторима“, наводи се у саопштењу.

„Ваше дело ће бити неизбрисиви траг на овој светој земљи.

Нек вам је вечна слава и хвала“.

Повезани чланци

Back to top button