Приштина: ЦИК потврдио да су приспела три захтева за смену председника општина на северу КиМ

Централној изборној комисији у Приштини стигла су четири мејла, у којима је у три приложен образац за покретање захтева за смену председника општина у четири општине на северу Kосова и Метохије.

Портпарол Централне изборне комисије Ваљмир Елези, потврђујући вест, рекао је да ће дописи које су добили бити обрађени.

„Могу да потврдим да смо данас добили четири мејла, у којима је у три приложен попуњен образац за покретање захтева за разрешење градоначелника“, рекао је Елези медијима у Приштини.

„У овој фази могу да вам кажем да ће писма бити обрађена и ми ћемо вас о томе обавестити“, додао је Елези.

У четири општине на северу Косова и Метохије – Северној Митровици, Лепосавићу, Звечану и Зубином Потоку – представници грађана покушали су да предају захтев за разрешење албанских градоначелника, онако како је и предвиђено административним упутством.

Председник Скупштине општине у Северној Митровици Неџат Угљанин изјавио је да процедура налаже да су три дана пре подношења било какве иницијативе подносиоци у обавези да обавесте председавајућег скупштине.

„Они то нису урадили и мени никакав захтев није дошао, нити за покретање, нити било каква петиција на име председавајућег скупштине“, рекао је Угљанин медијима у Митровици, након неуспелог покушаја групе грађана у четири општине на северу Kосова и Метохије да предају захтев за разрешење албанских председника општина.

(РТС)

Повезани чланци

Back to top button