Приштина крије места масовних страдања Срба

Албанци нису хтели да доставе Бриселу архиву ОВК јер су ту подаци о местима где су убијени и закопани Срби, док је Србија сву документацију предала Хагу, пише Политика.

Вест да су после пет година потраге на локацији рудника Кижевак код Рашке пронађени посмртни остаци петнаестак људи за које се верује да су косовски Албанци обишла је свет. Раније је пронађено неколико гробница у којима су покопани косовски Албанци, у Батајници, Перућцу, Петровом Селу и Рудници.

Питање несталих део је агенде у разговорима Београда и Приштине, али је унето и у Вашингтонски споразум потписан у Белој кући, 4. септембра. Међутим, како се чини, Приштина под тим подразумева потрагу искључиво за убијеним Албанцима.

На последњем састанку Радне групе за нестала лица који је одржан у Приштини, Београд је, како је објаснио Вељко Одаловић, председник Владине комисије за нестала лица, поновио захтев да се истраже три локације у метохијском делу.

Према његовим речима, те локације су доста извесне. Он није желео да открије о којим местима је тачно реч, јер би могло да се деси да их Албанци оштете.  

(Извор: Политика)

Повезани чланци

Back to top button