Приштина у офанзиви за заштиту ратних злочинаца

Тест за западне демократије биће уколико Приштина истакне заставе са амблемом такозване ОВК које је претходно послала на адресе својих дипломатских представништава широм света. Треба сачекати реакцију и видети како ће се у том случају понашати земље домаћини, пише Политика.

Само један дан након што је Албанија формирала специјалну комисију са задатком да „испита“ извештај Дика Мартија о стравичним злочинима почињеним у „жутој кући“ још једна готово нестварна вест стигла је из Приштине.

У дипломатско конзуларна представништва такозваног Косова стигле су заставе са грбом терористичке ОВК. Службеници ових мисија нису добили никаква упутства како да користе реквизите пристигле преко брзе поште пренела је Коха.

Министарство спољних послова у Приштини до јуче није потврдило нити оповргло ову вест, а из кабинета премијера Авдулаха Хотија поручили су да немају информације о спорној пошиљци.

Пристигли пакети садрже неколико малих и великих застава ОВК, маске и мајице с амблемима организације чији се некадашњи лидери суочавају са оптужницама за најбруталније ратне злочине.

(извор: Политика)

Повезани чланци

Back to top button