Приштинско предузеће „Хортикултура“ дозвољава да се на православном гробљу обави покоп тек по измирењу таксе од 46 евра

Радник предузећа „Хортикултура“ из Приштине забранио је данас радницима Јавног комуналног предузећа „Екологија“ из Грачанице да покопају тело преминулог Србина Зорана Николића уз образложење да је ово приштинско предузеће надлежно за све активности на градском гробљу, укључујући и православно, потврдио је за портал Ризница. нет извршни диреткор ЈКП „Екологија“ Дејан Димитријевић.

Димитријевић каже да је на захтев приштинског пароха Станише Арсића издао налог да неколико радника „Екологије“ оду на градско гробље како би обавили покоп преминулог Србина. Међутим, наглашава, проблем настаје када се на гробљу појавио радник предузећа „Хортикултура“ из Приштине.

„То лице је захтевало од наших радника да се склоне са места и да ће, како је рекао, они да обаве сахрану. Испоставило се да они немају раднике за то. О томе сам обавестио приштинског свештеника који се после тога појавио са полицијом после чега су моји радници наставили са радом и обављен је покоп и сахрана преминулог Николића онако како доликује“, испричао је Димитријевић.

Додаје да је читав проблем настао јер је надлежан у Приштини само занимало ко ће да плати таксу за покоп покојника која износи 46 евра.

„Све трошкове укопа сносио је приштински парох, а ми смо обезбедили техничку подршку“, тако да се на крају све завршило како треба, рекао је Димитријевић.   

Зоран Николић из Приштине преминуо је јуче у свом стану, а сахрана је обављена данас у 12 часова на градском православном гробљу.

И. Миљковић

Повезани чланци

Back to top button