Промоција студије Милоша Стојковића у СПОНИ

Студија “Век од оснивања Филозофског факултета у Скопљу (1920-2020) – оснивање и почеци – Јубилеј прве високошколске устаниве Јужне Србије” професора историје Милоша Стојковића буће представљена публици у просторијама Српског културно – информативног центра Спона, у Скопљу, у петак 30. јуна у 19 часова, саопштили су организатори.

Милош Стојковић рођен је 20. јануара 1988. године у Прокупљу. Основну школу завршио је у Краљеву и Нишу. Средње гимназијско образовање стекао је у нишкој Гимназији „9. Мај“. Основне студије историје уписује и завршава на Департману за Историју Филозофског факултета у Нишу (2007 – 2011). Мастер студије историје уписује 2011. године на истом факултету на предмету „Историја Срба од 1459. до 1699. године“, под менторством проф. др Еме Миљковић и завршава их 2014. године. Докторске студије Културологије уписује 2014. године на Филолошком факултету у Београду, као државни стипендиста, положивши све испите са
просечном оценом 10, али које напушта 2018. године.

Од 2016. године живи и ради у Скопљу, од када је и члан је Српског културно – информативног центра СПОНА, у коме се професионално афирмисао кроз рад на историјско – културолошким текстовима за портал www.srbi.org.mk, часопис на српском језику „Слово“, али и трибинама, изложбама и другим пројектним активности које се тичу српског културног и историјског наслеђа на тлу данашње Републике Северне Македоније. Ожењен је.

Повезани чланци

Back to top button