Протести на Јарињу, КФОР најављује војне вежбе

На административном прелазу Јариње из правца уже Србије одржани су протести под називом „Збор –  на Јарињу никад граница“.

Посредством друштвених мрежа организовали су их припадници десничарских организација из уже Србије и са простора Републике Српске и Црне Горе.

Полиција је групу људи која протестује зауставила на близу три стотине метар од прелаза. Учесници су носили национална обележја и транспарент у бојама српске саставе на коме је писало: „Моли се Богу и држи се Русије“. Са разгласа су се чуле патриотске песме.

Током протеста запаљен је транспарент на коме је писало Бриселски споразум. Појачано присуство КФОР-а забележено је у Лешку и на Јарињу. У близини прелаза постављена је бодљикава жица.

Фото: Радул Радовановић

КФОР: Војне вежбе у циљу спречавања кризних ситуација

Међународне војне снаге на Косову најављују да ће наредних дана у близини базе Ново Село започети војне вежбе у циљу припрема и реаговања на различите кризне ситуације. Саопштено је да ће КФОР током вежби користити војна возила и хеликоптере.

„Вежба има за циљ да обучи јединице КФОР-а да гарантују слободу кретања у кризној ситуацији и састојаће се од низа тактичких симулација и логистичких активности коришћењем војних конвоја са тешким инжењерским возилима и хеликоптерима“, наводи се у саопштењу КФОР-а.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button