Протести “Ни цент више” поново сутра у Приштини

Група грађана, организатора протеста против поскупљења струје „Ни  цент више“, најавила је нове протесте за сутра када ће поновити захтев за национализацију Косовске електро енергетске корпорације КЕДС.

Љиридона Сијарина из ове организације је на конференцији за новинаре навела и да је Влада позиционирана уз приватна предузећа и против интереса грађана. Сијарина је додала да је поскупљење струје оптерећење које је отежало живот свих грађана.

„Једина категорија оштећена овом одлуком су грађани, који већ дуже време на својим плећима носе тежак терет који је узрокован растом цена у другим секторима, високом стопом незапослености, а сада и  повећањем цене струје“, рекла је Сијарина.

Она је устврдила да је косовска Влада главни гарант профита КЕДС- а.

„Влада Косова се током ове игре позиционирала на страни приватне компаније, против грађанских интереса. Штавише, Влада Косова постаје главни гарант профита КЕДС-а, задовољавајући апетите ове компаније са 100 милиона евра субвенција из јавног новца. Дакле, оно што Влада не појашњава јесте да се ових 100 милиона плац́а од наших пореза. Ми смо ти који плац́амо ово повец́ање и изнуду КЕДС-а, једном преко рачуна, а једном из буџета којим управља Влада Косова“, рекла је Сијарина.

Повезани чланци

Back to top button