Путеви проходни, опрезно преко Превалца и Бајгоре

Сви путни и магистрални правци на Косову и Метохији су проходни али се сабраћај на поједини деонница одвија успорено док су екипе за одржавање путева биле читаву ноћ на терену саопштено је из Министарства за инфраструктуру.

Најкритичнија ситуација је била на регионалном путу од Подујева према Косовској Митровици преко Бајгоре, а посебан опрез се саветује и возачима који се користе путним правцем Урошевац – Призрен преко Штрпца и Превалца, изјавио је за локалне албанске медије Ћамил Фека из Одељења за управљање путевима Министарства за инфраструктуру и регионални развој.

После обилних снежних падавина на посебну опрезност у саобраћају позвала је и Косовска полиција подсетивши у саопшењу да су од прошле недеље за све ученсике у саовраћају неопходни зимски пнеуматици.

Данас слаб снег, температура у минусу

Облачно и хладно време са слабим снегом метеролози најављују и данас. Минималне температуре кретаће се између -3 и -1 степен Целзијуса. Очекује да ће се највиша дневне температуре бити у интервалу од 0 и 2 степена. Дуваће до умерено јак ветар североисточнног и северозападног правца.

Повезани чланци

Back to top button