Rakić se sastao sa diplomatskim predstavnicima Finske i Mađarske

Zamenik kosovskog premijera i ministar lokalne samouprave Goran Rakić razgovarao je danas u Prištini sa ambasadorkom Finske na Kosovu Piom Stjernval i novoimenovanim ambasadorom Mađarske u Prištini Jožefom Benceom. saopšteno je kabineta zamenika premijera.

Tokom sastanka sa finskom ambasadorkom potvrđen je nastavak saradnje u korist svih građana, a bilo je reči i o izazovima sa kojima se susreću lokalne samouprave i institucije koje se bave primenom vladavine prava.  

Sagovornici su se složili da je neophodno stvoriti povoljniji ekonomski ambijent kako bi mladi videli svoju budućnost u ovom regionu. Naglašena je i potreba za intenzivnijom ekonomskom saradnjom, naročito u cilju oporavka posle pandemije Kovida 19

Ministarstvo lokalne samouprave posetio je danas i novoimenovani ambasador Mađarske na Kosovu Jožef Bence.

Tokom razgovora sa ministrom Goranom Rakićem konstatovana je potreba za bližom saradnjom kroz programe i projekte koji će doprineti boljem životu građana.

Rakić je informisao ambasadora i da je zatražio reakciju svih institucija u osudi uečstalih napora na srpsko stanovništvo i imovinu.  

Povezani članci

Back to top button