Ракић у Гојбуљи: Борба за боље сутра мора бити свакодневна

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић данас пре подне је положио камен темељац за изградњу куће породици Срђана Перића у селу Гојбуља код Вучитрна.

Породицу Перић је Ракић претходно посетио у априлу ове године и обећао им изградњу нове куће.

”Кров над главом за сваку породицу значи опстанак на овим просторима. Ми се управо на тај начин боримо да створимо услове да што више породица остане и опстане на Косову. Перићима сам крајем протеклог месеца обећао нови кров над главом, данас то обећање испуњавамо и они ће за неких месец и по дана моћи да се уселе у нови дом који ће бити изграђен средствима министарства“, рекао је Ракић.

Обећао је да ће се министарство на чијем је челу трудити да у 2021. години буде што више породица којима ће се помоћи јер ће, како је рекао, једино тако резултати залагања бити позитивни.

Срђан Перић је нагласио да није посумњао у обећање а да нова кућа за њега и његову породицу значи много јер је кућу делио са братом и његовом породицом.

”Гојбуљу нећемо да напуштамо јер је живот на својој дедовини нешто што не може да замени ниједно друго место. Данас смо добили чвршћу вољу да стварамо још више на свом имању, а нова кућа нам као и свакој породици која живи у веома скученом простору значи много.”

Ракић је рекао да се залаже да у будућем периоду буде што мање породица које живе у нехуманим условима.

”То је наша обавеза. Преузимањем одговорности на себе да створимо боље услове за живот грађанима. Преузели смо и решавање њихових проблема. Ово је само један од примера на који начин се за остварење циљева требамо борити. Борба за боље сутра мора бити свакодневна”, нагласио је Ракић.

Повезани чланци

Back to top button