Ракић – Зијаде о актуелним проблемима и наставку дијалога

Министар за заједнице и повратак и председник Српскелисте Горан Ракић разговарао је са шефицом УНМИК -а Каролин Зијаде о значају конструктивног приступа у решавању многих проблема који оптерећују нормално функционисање српске и осталих невећинских заједница, као и о неопходности наставка дијалога Београда и Приштине.

Решавање отворених питања која стоје на путу бољих односа између српског и албанског народа такође су биле теме о којима су Ракић и Зијаде разговарали.  

”Живимо у јако изазовном времену у коме сви морамо да покажемо максималну озбиљност како би утицали на пре свега нестабилну безбедносну ситуацију и избегли све оно што може додатно да је угрози. Ми улажемо максималне напоре да све несугласице решимо на начин да обе стране буду задовољне и за тако нешто нам је потребно разумевање свих релевантних фактора”, рекао је Ракић шефици УНМИК-а.

Он је нагласио да трајни мир нема алтернативу те да се на томе мора инсистирати и радити константно.

„Имамо учестале инциденте и нападе на Србе, угроженост њихове имовине и објеката Српске православне цркве, што показује у коликој је она мери угрожена“, рекао је Ракић.

Повезани чланци

Back to top button