Рањени српски младић из Могиле: Била су тројица, нападнут сам с леђа

Mладић Бобан Ђузић (19) из Могиле код Витине нападнут је данас око 13 часова и 30 минута. На њега су, како је посведочио насрнула тројица Албанаца из села. Младић је задобио две убода ножем у пределу левог рамена, збирнут је у болници у Пасјану и ван животне опасности је.

Бобан Ђузић из Могиле каже да познаје нападаче и да су  у питању двојица малолетника и старији Албанац од 46 година. Наводи да су га албански дечаци и раније провоцирали и добацивали му погрдне речи када би пролазио улицом и шетао пса. Каже да су данас насрнули на њега пришли му с леђа и изболи га ножем. Како би се одбранио српски младић је био приморан да пусти пса на нападаче.

Бобан Ђузић је нападнут од стране својих албанских комшија, фото: Ризница

„Из чистог мира су ме напали кад сам прошао. Напали су ме с леђа, познајем нападаче из мог села су. Један има 12 година, други 17 и најстарији 46. Нисам могао да се одбраним, позвао сам полицију. Није било никог од сведока у близини да ме одбрани у тренутку напада.  Био сам сам када су ме напали“ , прича Ђузић.   

Дежурни лекак Дејан Јоцић каже да је стање рањеног младића стабилно али да ће он због праћења бити задржан неколико дана у болници у Пасјану.

„У питању су убодне ране нанете хладним оружјем, односно ножем у пределу десне лопатице. Ране су саниране, младић се налази код нас на одељењу и у стабилном је стању. Пратимо га из часа у час и за сада нема потребе да он буде транспортован даље“, рекао је доктор Јоцић који је збринуо рањеног српског младића.

Др Дејан Јоцић: Стање рањеног младића стабилно, фото: Ризница

Ово је други напад Албанаца који се за мање од месец дана догодио на Србе  у општини Витина, претходно је на Божић претучен Стефан Томић из Клокота.

Могила је мешовито село у општини Витина са близу 300 домаћинстава од чега је око 70 српских.

Иван Миљковић

Повезани чланци

Back to top button