Разбијено стакло на раму са Путиновом фотографијом у општини Звечан

Након упада специјалних полицијских снага Косова у зграду општине Звечан разбијено је стакло на раму са фотографијом руског председника Владимира Путина која се налази на зиду кабинета гадоначелника Драгише Миловића преносе приштински медији.

Фотографија руског председника окачена је на зиду се фотографијама почасних грађана ове општине међу којима се налазе и најбољи тенисер света Новак Ђоковић и српски председник Александар Вучућ.

Приштинска агенција Косовапрес која доноси текст са фотографијом не наводи ко је и како разбио стакло на урамљеној фотографији нити да ли ће она и даље остати у канцеларијама новог председника општине Звечан Иљира Пеција.

Општина Звечан је 2011. Године руског председника Влдимира Путина прогласила за почасног грађанина, а поред њега ову титулу су добили председник Србије Алексаданр Вучић, хуманитарац из Републике Српске Милорад Арлов, наш најбољи тенисер Новак Ђорковић, академик Зоран Кривокапић, дипломата и хуманиста Југослав Костић, бивши директор Канцеларије за КиМ и амабасадрор Србије у Вашингтону Марко Ђурић.

На згради општине Звечан јуче је уклољена застава Републике Србије и постављена застава такозваног Косова, замењенен је и видео надзор.

(Ризница)

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button