Рударе, друга ноћ барикада

Срби са севера Косова провели су још једну ноћ на барикадама које су поставили после хапшења бившег полицајца Дејана Пантића.

Мирно је али су тензије и даље присутне, посебно после Куријевих порука да ће припадници специјалних снага насилно уклинити барикаде које су постављене на више места.

Прва и ударна барикада постављена је у Рудару код Звечана и она је синоћ додатно ојачана са још два камиона. Снажна детонација одјекнула је синоћ у насељу Бошњачка махала у северном делу Митровице, али још увек нема потрвда из полиције о њеном пореклу. Рафална паљба се могла чути и из правца села Житковац надомак Звечана. Иначе, на магистралном путу Приштина Лепосавић, поред барикаде у Рудару налазе се још две код Грабовца и на улау у Бањску крај њих не дежурају грађани.

Председник српске листе Горан Ракић изјавио је синоћ да ће бити формиран кризни штаб који ће грађане и медије извештавати о развоју ситуације на северу.

Позиви грађанима са Севера да се барикаде морају уклонити упућени су из Приштине од стране министра унутрашњих послова Џељаља Свечље али и са адресе неких западних амбасада у Приштини и Београду.

Због настале ситуације основци и средњошколци на сееру Косова данас неће имати наставу.

(Ризница)

Повезани чланци

Back to top button