Северна Косовска Митровица: Завршено прикупљање потписа за смену градоначелника

У Косовској Митровици је завршено прикупљање потписа за смену нелегитимно изабраног градоначелника Северне Митровице, Ердена Атића, саопштила је Сања Кртинић из иницијативе грађана за смену градоначелника и додала да је премашен број потребних потписа, преноси Танјуг.

„Завршено је потписивање петиције. Врло смо задовољни. Премашили смо број и у понедељак ћемо саопштити тачну цифру“, додаје Кртинић. Рок за предају петиције је 22. јануар, али како је сама Кртинић раније рекла „потрудићемо се да се петиција преда раније како не би било неких проблема“.

Према административном упутству, да би се покренуо референдум за смену градоначелника Северне Митровице потребно је прикупити 20 одсто потписа од укупног броја уписаних у бирачки списак, што је 3.640. Касније би на референдуму требало да се за смену изјасни 50 одсто плус један бирач, да би градоначелник био смењен.

Петиције за смену градоначелника покренула је група грађана из северног дела Косовске Митровице, Лепосавића, Зубиног Потока и Звечана. Привремене власти у Приштини су прошлог лета усвојиле тзв. административно упутство за разрешење градоначелника путем петиције.

Повезани чланци

Back to top button