Косовска Митровица: У експолизији оштећен аутомобил, одговорне криминалне структуре тврде из кабинета Вјосе Османи

У Северној Косовској Митровици иза поноћи одјекнула је експлозија од чије је силине оштећен један аутомобил и екелктрични стуб.

Ексползија се догодила три сата иза поноћи на ракрсници која води према полицијској станици у непосредној близини места где су недавно постављене безбедносне камере, јавили су медији.

Из полиције су потврдили инцидент и навели да се догодио око 03:00 сата ујутру, у улици „Петра Краља“ те да нема повређених.

Заменик командира полиције за регион „Север“, Ветон Ељшани, изјавио је за локалне медије да су у експлозији оштећени електрични стуб и аутомобил.

„Полиција случај третира као ‘изазивање опште опасности'“, рекао је Ељшани. Није могао да прецизира о којој је се експлозивној направи ради. Истрага је у току.

Кабинет Вјосе Османи: За ексползију одговорне криминалне структуре које плаћа Србија

Шеф кабинета председнице институција у Приштини Бљерим Веља експлозију у северној Косовској Митровици окарактерисао је као злочиначки напад за који су, како је  написао на Твитеру, одговорне криминалне структуре плаћене од стране Србије. Њихов циљ је, како Веља тврди, да спрече владавину права на северу.   

„Још један злочиначки напад у Северној Митровици. Криминалне и нелегалне структуре које финансира Србија не дозвољавају владавину права на северу. Чини се да је ово реакција на акцију институција да уклоне нелегалне надзорне камере које је поставила Србија, што ће се наставити“, написао је Веља.

Повезани чланци

Back to top button