Шилово: Завршена дводневна Божићна ликовна колонија

Дводневна Божићна ликовна радионица на којој је учествовало двадесетак деце из Шилова и околине званично је завршена кићењем бадњака украсима и икебанама које су деца израђивала.

Вршилац дужности директора Културно просветног центра „Божидар Митровић Шандор“ из Шилова Младен Станковић каже да је Божићна радионица била прави ужитак за овдашње малишане.

„Деца су радо прихватила позив да учествују, делом и због тога што су се после дужег периода онлајн наставе ужелела дружења. Божићна радионица им је то омогућила. Учење кроз забаву и дружење је најбољи начин да деца покажу сву своју креативност“, каже Станковић.  

Предавачи су првог дана овдашње школарце учили основним техникама сликања, а тема је била Божић. Већ другог дана могли су да кроз израду украса и икебана, којим су касније украсили бадње дрво искажу сву своју маштовитост, спретност и креативност.

Радионица је одржана уз поштовање свих прописаних мера заштите од ковида 19.

„Иако смо у неку руку анти – ковид мерама ограничени да организујемо културне догађаје, настојимо да и у овом периоду колико – толико одржимо континуитет“, каже Младен Станковић.  

Подсетио је да је ова установа недавно организовала изложбу народне ношње и традиционалне кухиње Косовског Поморавља која је имала за циљ да промоцију културног наслеђа његовој значаја.

„Желели смо на неки начин охрабримо наше суграђане да нам помогну у сакупљању и представљању сталне поставке бошчи овог краја али и других комада традиционалне народне ношње. На тај начин би они активно учествовали у креирању културног живота али и очувања традиције овог поднебља“, нагласио је Станковић.

Додао је да у Културно просветном центру у Шилову имају идеје за нове пројекте у којима планирају не само да анимирају суграђане, већ и да их подстакну да они активно узму учешће у креирању културне сцене овог краја, а све то, како је нагласио, уз пуно поштовање и примену анти – ковид мера.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button