Ситница се излила у Племетини

Река Ситница се излила и поплавила домаћинство Ненада Начића из села Племетина код Обилића, потврдио је за портал Riznica.net Зоран Вуксановић, члан општинског већа Општине Обилић.

Вуксановић каже да се Ситница излила из корита поплавила помоћне објекте и пољопривредну механизацију.

„Вода је стигла до куће и ушла у подрумске просторије. Осим овог поплављено је и оближње албанско домаћинство“, рекао је Вуксановић.

Додаје да се и очекивало да ће се Ситница излити јер је претходних дана пала велика киша.

„Више од 72 сата киша је непрестано падала, нарочито у дреничком крају. Речица која дотиче оданде је набујала поплавила најниже делове у Кузмину и Косову Пољу, улила се у Ситницу и то је тај поплавни талас који је сада стигао до нас и излио се из корита“, појашњава Вуксановић.

 Додаје да претпоставља да је материјална штета велика те да ће сутра са председником Привременог органа за општину Обилић Гораном Данчетовићем обићи поплављене породице и сагледати како да им се што пре помогне.  

Последњи пут Ситница је поплавила домаћинства у Племетини пре три године.

У Канцеларији за Косово и Метохију кажу да ће наћи начин да помогну породицама које су погођене.

„Пратимо ситуацију на терену и наши представници су у сталном контакту са грађанима и помажу домаћинствима погођеним поплавама“,  наглашава се на фејсбук страници Канцеларије за КиМ.


Наведено је да ће председници општина и привремених органа евидентирати штету и да ће бити нађен начин да се помогне породицама да санирају штету.

И. Миљковић

Повезани чланци

Back to top button