„Школа филмске магије 6“ – Ове године онлајн курсеви

„Школа филмске магије 6“ биће одржан у Грачаници али ће због специфичних околности насталих због пандемије коронавируса, ове године бити организована онлајн предавања, саопштено је из Дома културе.

Шесту годину заредом стари учесници али и нови полазници „Школе филмске магије“, у периоду од 21. до 28. августа 2020. године, уз помоћ искусних предавача, моћи ће да стекну или усаврше знања у вези са филмским стваралаштвом.  

За курс режије задужен је Данило Бећковић, сценарија – Весна Радовановић, камере – Михајло Савић.  

 У времену вируса Ковид -19 када велики број људи „режира, снима, монтира и пласира“ широкој јавности своје видео радове наставници Филмске магије,  биће у прилици да учесницима помогну у стварању филма.

Једна од кључних тема биће однос филмске уметности према савременом тренутку и начин на који се стваралац обраћа публици.

„Школа филмске магије 2020“ одржава се у специфичним околностима, и управо ће то бити тема овогодишње радионице: „Како се светска пандемија одражава на живот на Косову и Метохији, и како се у тим условима може стварати и комуницирати“ рекао је Данило Бећковић најављујући отварање овогодишње школе.

Заинтересовани полазници се могу пријавити од 18. – 20. августа у Дому културе или преко мејла.

Школу филмске магије организује Дом културе „Грачаница“ у сарадњи са продуцентском кућом GARGANTUAFILMS из Београда уз покровитељство Министарства за културу и информисање Владе Републике Србије.

Повезани чланци

Back to top button