Скупштина општине Грачаница поништила одлуку о размени земљишта, Стојановић: одлука о размени земљишта донета у Митровици, о поништењу у Београду  

Већином одборничких гласова на седници Скупштине општине Грачаница изгласано је поништење одлуке о размени оптшинског земљишта са албански бизнисменом. Одлука о размени земљишта претходно је на предлог председнице Општине Грачаница Љиљане Шубарић усвојена 28 септембра. На данашњој седници је са 18 гласова за и једним уздржаним она поништена.

Данашњом одлуком је парцела од 17 хектара код Грачаничког језера која је требало да буде размењена за приватни пут од 18 ари у власништву Реџепа Шоше званично поништена.

Захтев за поновно стављање одлуке на дневни ред као и претходни за њено изгласање 28. септембра упутила је председнице општине Грачаница Љиљане Шубарић.

Фото: Ризница

Образложење о поништењу већ усвојене одлуке прочитао је председавајући Скупштине Милан Димитријевић будући да председница Шубарић, како је појаснио, није била у могућности да присуствује данашњој седници.

На штетност и опасност претходне одлука о размени земљишта упозорили су локални медији након чега је организован протест и потписивање петиције незадовољних грађана који су захтевали поништење исте.   Општине Грачаница и покренута петиција за поништење исте.

Градоначелница Грачанице Љиљана Шубарић убрзо након тога саопштила је да је заједно са одборницима Скупштине општине и уз консултације са председавајућим СО, покренула поступак за поништење предлога Одлуке о размени општинске непокретне имовине.

БРАНИМИР СТОЈАНОВИЋ: ОБА ПУТА ЈЕ НЕКО ДРУГИ ОЛУЧИО УМЕСТО ОДБОРНИКА 
Бранимир Стојановић, фото: Ризница

Бивши градоначелник Грачанице Бранимир Стојановић, који је први алармирао јавност и упозорио на штетност претхоне одлуке о размени земљишта, каже да је добро што одлука неће бити спроведена али да је тужна чињеница што се људи који овде живе ни за шта не питају.

„Одбоници нису донели ни прву одлуку да се та свар одобри нити су данас донели одлуку да се ова ствар поништи. И први и други пут је нако уместо њих одлучио. Није се ту ни госпођа Шубарић много шта питала, била је спроводилац и егзикутор нечије одлуке. Ја лично верујем да је прва одлука донета у Митровици а ова друга у Београду“, рекао је Стојановић.

Додао је да је неко био довољно мудар те схватио колико одлука о размени земљишта може да буде и политички проблем и колико је била штетна због чега је, нагласио је  брже боље одлучио да се она поништи.

Напоменуо је да је веома важно да се људи огласе, буне и алармирају јавност због одлика које ни у којој мери не угрожавају власт али угрожавају живот обичних грђана будући да ће они највише осећати њихове штетне последице.

(Ризница)

Повезани чланци

Back to top button