СЛ: Покушај хапшења Радоичића наставак прогона српских политичких представника

Српска листа је саопштила да се покушајем неоснованог хапшења потпредседника Српске листе Милана Радоичића наставља прогон политичких представника Срба које Приштина не може да контролише, и за које сматра да им стоје на путу покоравања Срба на Косову и Метохији, посебно на северу.

„Зарад истине наглашавамо да на основу информација којима располажемо захтев за хапшење господина Радоичића не садржи ниједан доказ нити је наведена икаква противправна радња коју је он предузео, већ се уопштено говори о случају који је покренут у вези издавање дозвола за градњу у општини Штрпце са којом господин Радоичић нема никакве везе“, наводи се у саопштењу.

Српска листа тврди да Радоичић нема никакве пословне везе у општини Штрпце, нити поседује викендице и друге непокретности у њој и додаје  Радоичић никада није био у општини Штрпце.

„Ипак, истина и чињенице не вреде ништа када су у питању судски процеси косовских институција покренути против Срба, за шта постоје стотине примера. Правило по коме свуда у свету постоји обавеза да тужилаштво доказује кривицу неког лица, на Косову и Метохији за Србе не важи, ми морамо да доказујемо своју невиност.

Подсећамо да ово није први пут да се на прелазима према централној Србији појављују неке тајне пријаве и налози за хапшење Срба, посебно оних који су спремни да стану у одбрану слободе нашег народа на овим просторима.

Свесни смо да је у последњих неколико недеља појачана активности косовских институција да са политичке сцена уклоне Српску листу као бедем одбране Срба, али смо ми разумели те поруке и такво деловање нас неће уплашити и обесхрабрити у даљој борби за наш народ“, наглашава се у саопштењу.

СЛ је упутила апел грађанима да остану суздржани, не наседају на провокације и наставе да заједно са Српском листом и државом Србијом бране право на опстанак на овим просторима.

„Иако су изазови велики и бројни, сто нас не сме уплашити и поколебати“, закључује СЛ на крају саопштења.

Повезани чланци

Back to top button