Слађану Трајковићу продужен притвор

Основни суд у Приштини продужио је Слађану Трајковићу меру притвора на још два месеца, пренео је РТС-у његов бранилац Дејан Васић, наводећи да је његов брањеник и даље у тешком здравственом стању и да му недостаје болничка нега.

Слађан Трајковић је ухапшен 16. децембра прошле године у Бошњачкој махали у Северној Митровици због сумње да је наводно учествовао у ратном злочину 1999. године.

Био је активни припадник косовске полиције, коју је напустио месец дана пре хапшења заједно са осталим српским полицајцима на северу КиМ.

Адвокат Васић је неколико пута захтевао од правосудних органа у Приштини да Трајковићу буде замењена мера, да уместо истражног буде у кућном притвору, као и да му се омогући лечење у болници у Митровици, јер има срчане тегобе.

Гаранције да Трајковић неће бити ван домашаја правосуђа, дала је, навео је Васић, и Влада Србије, која се обавезала да, уколико се Слађан Трајковић нађе на територији Републике Србије, на захтев Еулекса биће изручен правосудним органима у Приштини.

Због односа власти у Приштини према здравственом стању Слађана Трајковића, испред специјалног тужилаштва протестовали су чланови његове породице. Протестовали су и у Митровици и у Краљеву, али без ефекта.

Трајковић је од тренутка хапшења смештен у затвору у Грдовцу код Подујева.

(РТС)

Повезани чланци

Back to top button