Шлепер са инфузионим растворима и лековима стигао у Грачаницу

После више од две године, у КБЦ-у Приштина који је измештен у  Грачаници, стигла је значајна количина лекова намењена болницама и осталим здравственим установама на централном Косову које раде у систему Републике Србије.

Шлепер са инфузионим растворима и остлалим лековима стигао је испред болнице око 19 часова.

Дирекрор КБЦ Приштина – Грачаница проф. Братислав Лазић рекао је да је испорука лекова стигла у последњем тренутку те да је захваљујући ангажованости наше државе и здравстених радника успешно превазиђен дуг период у коме је српским здравстеним установама на Косову и Метохији било онемогућено редовно снабдевање лековима. 

„Добили смо оне лекове које су нам у овом тренутку били најнеопходнији и моћићемо да наставимо са стабилним фунционисањем у смислу лечења нашег становништва на даље захваљући овоме. Велики труд, велики напор наделжних структура у  Републике Србије и Владе и Канцеларије за КиМ је очиглдно уродио плодом и  ми очекујемо да ће и убудуче ове испоруке лекова наставити да се реалзијују у континуитету што ће за нас бити од  великох значаја“, рекао је Лазић.

Лекови су допремљени у Грачаницу одакле ће се дистрибуирати до свих здравстених установа које раде у систему Републике Србије у централном делу КиМ.

(Ризница)

Повезани чланци

Back to top button