Šleper sa infuzionim rastvorima i lekovima stigao u Gračanicu

Posle više od dve godine, u KBC-u Priština koji je izmešten u  Gračanici, stigla je značajna količina lekova namenjena bolnicama i ostalim zdravstvenim ustanovama na centralnom Kosovu koje rade u sistemu Republike Srbije.

Šleper sa infuzionim rastvorima i ostlalim lekovima stigao je ispred bolnice oko 19 časova.

Direkror KBC Priština – Gračanica prof. Bratislav Lazić rekao je da je isporuka lekova stigla u poslednjem trenutku te da je zahvaljujući angažovanosti naše države i zdravstenih radnika uspešno prevaziđen dug period u kome je srpskim zdravstenim ustanovama na Kosovu i Metohiji bilo onemogućeno redovno snabdevanje lekovima. 

„Dobili smo one lekove koje su nam u ovom trenutku bili najneophodniji i moćićemo da nastavimo sa stabilnim funcionisanjem u smislu lečenja našeg stanovništva na dalje zahvaljući ovome. Veliki trud, veliki napor nadelžnih struktura u  Republike Srbije i Vlade i Kancelarije za KiM je očigldno urodio plodom i  mi očekujemo da će i ubuduče ove isporuke lekova nastaviti da se realzijuju u kontinuitetu što će za nas biti od  velikoh značaja“, rekao je Lazić.

Lekovi su dopremljeni u Gračanicu odakle će se distribuirati do svih zdravstenih ustanova koje rade u sistemu Republike Srbije u centralnom delu KiM.

(Riznica)

Povezani članci

Back to top button