Смотра дечијег фолклора и ове године најављује Видовданске свечаности

Дечија смотра фолклора ,,У сусрет Видовдану“ која и ове године озваничава почетак Видовданских свечаности 2024. године биће одржана у суботу 25. маја 2024. Године у порти манастира Светих Архангела код Призрена, најављују организатори.

Ову несвакидашњу смотру дечијег фолклора, традиције, младости и лепоте која се по 23. пут одржава на Косову и Метохији, организују Дом културе Грачаница, Савез аматера Косова и Метохије и братство манастира Светих Архангела.

На манифестацији учествује око 700 извођача, претежно деце, 20 културно-уметничких друштава и појединаца са Косова и Метохије.

Циљ ове манифестације је чување и неговање традиције и народних обичаја, али и да деца упознају своје вршњаке, историју, културу и да на остацима Светих Арханђела граде културу сећања и потребу да се уништено обнавља.

 Свим учесницима манифестације биће додељени медаљони, дипломе и пехари као мотивација за даљи напредак и развијање талента.

Програм ,,У сусрет Видовдану“ подржали су Kанцеларија за Косово и Метохију и Министарство културе Владе Републике Србије.

Повезани чланци

Back to top button