„Снежана и 10 патуљака“ гостује у Шилову и Пасјану

После премијере на матичној сцени у Грачаници представа за децу Приштинског народног позоришта „Принцеза Снежана и 10 патуљака“  гостоваће у понедељак 6. марта у 13.00 часова  у КПЦ-у „Божидар Митровић – Шандор“ у Шилову и у уторак 7. марта у 13.00 часова у Дому културе у Пасјану.

„Принцеза Снежана и 10 патуљака“ по тексту Бранка Коцкице настала је у копродукцији Народног позоришта Приштина, Факултета уметности Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Kосовској Митровици и Дома културе „Грачаница“. У представи глуме студенти Драмског одсека овог факултета, а ауторски тим чине њихови професори. 

„Комад, кроз познату бајку о Снежани и седам патуљака, упознаје публику са магијом стварања позоришне представе. Они, кроз ову представу, први пут „залазе иза кулиса“ и упознају се са основним позоришним терминима: декор, костими, реквизита, музика, ефекти… упознају разлику између трагедије и комедије… и све то кроз интеракцију са глумцима. Публика  у току представе има прилику да заједно са глумцима глуми у појединим сценама и на тај начин директно учествује у позоришној магији. Како радња представе одмиче, тако представа добија прави драмски ток и озбиљност драмске радње“, рекао је редитељ Игор Дамњановић.

У представи играју:  Милош Митровић, Славиша Ћуковић, Анђела Петровић, Филип Папрић и Петра Замбони.

Повезани чланци

Back to top button