СНФ: Напад на Храм, напад на Бога

Српски национални форум (СНФ) саопштава да  је земљиште на коме је саграђен Храм Христа спаса у Приштини на легалан и законит начин пренесно на Српску православну цркву те да је  Храм Христа Спаса изграђен на законит начин и у складу са свим потребним прописима и дозволама.

„Политчке конструкције и лажи у покушају да храм Христа Спаса уклони, а земља одузме Српској православној цркви су само наставак етничког чишћења Срба са простора Косова и Метохије и покушај уништавања и преименовања српске верске и културне баштине од стране радикалних Албанаца и власти у Приштини“, наглашава се у саопштењу СНФ-а.

Додаје се да СНФ најоштије осуђује такав чин политичког и друштвеног насиља који је уперен против Српске православне цркве и српског народа те да ће о „покушају уништења српске верске и културне баштине обавести све релевантне факторе у свету и Међународну заједницу“.

„Овим саопштењем такође позивамо косовске институције и политичку елиту Албанаца да прекину са наставком етничког чишћења Срба, прекрајањем историје, као и са стварањем непотребних тензија у ионако крхким међуетничким односима, и да се окрену будћности и изградњи међуетничког поверења и поштовања свих верских конфесија.

Овај напад је и напад на све вернике, било које вероисповести. Наши народи никада нису рушили и палили светиње својих комшија. То су радили само криминалци међу нама. Нека се покретачи оваквих иницијатива замисле над том чињеницом“, закључује се на крају саопштења СНФ-а.

Повезани чланци

Back to top button