СНФ: Председник Србије да објасни српском народу на КиМ дискутабилна обећања америчким и европским званичницима

Српски национални форум инсистира да о коначном статусу и судбини Косова и Метохије морају да се питају и у доношења одлука учествују понајпре косовскометохијски Срби, чија је то била и јесте родна груда и духовно одредиште.  

Ово је саопштено после скупштини Српског националног форума Косова и Метохије на којој је такође наглашеено да је СНФ забринут и сматра опасном хазардерску политику коју по белом свету промовише Председник Републике Србије.

„Након вашингтонског споразума политика Србије подсећа на пробушену мешину из које, нажалост, још јаче него до сада, „цури“ оно што је суштинско и највредније у српском националном, историјском и духовном бићу.

Српски национални форум КиМ зато тражи да Председник објасни српском народу у јужној покрајини, шта значе сва дискутабилна обећања која се дају америчким и европским званичницима о томе да ће се наводно ускоро потписати тзв. обавезујући споразум о нормализацији односа и међусобном признању Србије и самопрокламоване „Републике Косово“. 

На седници Скупштине СНФ КиМ изабрано је ново председништво ове невладине и независне асоцијације.

За новог председника изабран је Момчило Трајковић, за потпредседника Ненад Радосављевић, а за секретара Александар Стојановић.

Како је саопштено, њихов мандат је да у предстојећих 12 месеци ојачају и реафирмишу рад  Форума, и припреме нове изборе.

Утврђен је и програм рада за наредних годину дана, у чијој је основи став да ће се СНФ КиМ залагати за она решења која омогућавају опстанак и свеукупни напредак српског народа на КиМ у оквиру Републике Србије. Закључује се на крају саопштење.

Повезани чланци

Back to top button