СНВ: Позива Србе са КиМ на гласање али не за СНС

Српско национално веће Косова и Метохије поновило је апел косовско-метохијским Србима да масовно изађу на предстојеће парламентарне изборе, који ће се одржати  у недељу 17. Децембра додајући да  их сложена безбедносна, економска и политичка ситуација на терену обавезује да позов гласаче да не гласају за листу „Александар Вучић – Србија не сме да стане“.

„Вишегодишња политичка доминација  СНС-а и његове продужене руке у виду тзв. Српске листе довела је косметске Србе до ивице опстанка. Свакодневно се бележи рапидно осипање становништа,а поготово омладине. Према истраживањима, свака друга особа до 40 година је незапослена, док високи функционери тзв. Српске листе углавном имају више радних места. Изостанком контроле новчаних средстава која долазе из буџета Републике Србије, помоћ не долази до оних којима је заиста потребна“, наводи се у саопштењу СНВ-а.   

Додаје се да „политиком уступака Александар Вучић полако али сигурно истискује последње обрисе Републике Србије са Косова и Метохије“.

“Од 2012. године српска дипломатија је низала грешке што је косовске Албанце окуражило да покажу невиђени терор над преосталим косметским Србима, милитаризују Север, хапсе недужне грађане, отимају српску земљу и граде војне и полицијске базе. Бриселски споразум је интегрисао Србе у косовски систем, Вашингтонски нам је донео још једно признање самопроглашене Републике Косово. И као круна неуспеха дошао је Охридски споразум“, наглашава се у саопштењу Српског националног већа.

СНВ истиче дас је „Александар Вучић је морао да одбије француско-немачки предлог, којим се од Срба тражи да признају независност Косова и тако избегне капитулацију“.

„Стално чујемо изговор да „ништа није потписао“, међутим према Бечкој конвенцији о уговорном праву, сви споразуми важе без обзира дали су потписани или усмено прихваћени. Не дозволите да вас завара лажна душебрижност СНС-а. Тик пред изборе, сетили су се да поделе уговоре о раду измученом народу уз подсећање „коме треба да буду захвални. Брига о здравственом стању становништву треба да буде континуирана и обезбеди адекватне услове лечења. Интезивним прегледима и донирањем медицинских апарата у недељи пре избора не може да се надомести вишегодишњи немар према здравственим потребама грађана, који се на Централном Косову још увек лече у импровизованом КБЦ-у Приштина са раштрканим одељењима без основних дијагностичких процедура и болницама у Грачаници и Лапљем Селу и широм Косова и Метохије, које су архитекстонско ругло 21. века.

Драга браћо и сестре, време је почнемо да управљамо нашим животима. Одуприте се штеточинском утицају СНС-а и тзв. Српске листе. Немојте давати свој глас џелатима, којима сте годинама у назад монета за поткусуривање и уточиште за јефтине политичке поене.

Свесни своје одговорности за опстанак српског националног бића и српске државности на Косову и Метохији Српско национално веће Косова и Метохије поново позива све грађане Србије а посебно Србе са Косова и Метохије да на предстојећим парламентарним изборима у Републици Србији гласају за оне политичке опције које се искрено залажу за очување суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије на Косову и Метохији“, наводи се у саопшењу.

Повезани чланци

Back to top button