Шоле данас у Приштини са представницима власти и опозиције

Виши саветник САД Дерек Шоле допутоваће данас на Косово где ће се састати са председницом и премијером приштинских институција Вјосом Османи и Аљбином Куртијем.

Састанак Османијеве и Шолеа предвиђен је за 13.30, саопштено је из председнштва, док је из влада састанак са Куртијем најављен сат времена касније.  Предвиђено је и да се високи амерички званичник састане и са опозиционим лидерима Мемлијем Краснићем из Демократске партије Косова, Љумиром Абдиџикуом из Демократског савеза Косова и Рамушем Харадинајем из Алијанске за будућност Косова.

Са представицима опозиције Шоле ће разговарати у америчкој амбасади у Приштини, где ће домаћин бити и амерички амбасадор Џефри Ховенијер, а најављено је и присуство изасланика САД за западни Балкан Габријела Ескобара. Подсећа се да је посета Приштини требало се догоди прошле године, али ју је Шоле одложио из здравствених разлога.

У саопштењу се наводи да Шолеова посета Северној Македонији, Косову и Србији, од 11. до 13. јануара, има за циљ да потврди сталну посвећеност САД-а миру, стабилности и просперитету на Западном Балкану. 

Повезани чланци

Back to top button