Шоле на Косову 11. јануара

Виши саветник у САД Стејт департмент Дерек Шоле посетиће Косово 11. јануара. У саопштењу Стејт департмента наовди се да ће амерички дипломата боравити и у Северној Македонији и Србији.

Најављено је да ће Шоле у Приштини састати са званичницима владе, другим политичким лидерима и цивилним друштвом, како би разговарали о напорима САД да се помогне Косову да напредује ка евроатлантским интеграцијама у чијем би средишту било обострано призање.

После Приштине, Шоле ће посетити Београд где ће 12. јануара, поред енергетске безбедности, регионалне економске интеграције и напретка Србије ка чланству у ЕУ, бити тема разговора и дијалог Косово-Србија.

Он ће разговарати о улози Србије у јачању регионалног мира и безбедности и континуираном ангажовању у дијалогу који води ЕУ за нормализацију односа са Косовом“, наводи се у саопштењу.

Пре Приштине и Београда, Шоле ће посетити Скопље. Тамо ће се састати са представницима владе са којима ће разговарати о низу питања, укључујући енергетику, економију и борбу против корупције.

Повезани чланци

Back to top button