Специјално тужилаштво одобрило да се Курти саслуша као сведок

Адвокат Дејан Васић рекао је да је Специјално тужилаштво у Приштини одобрило да се премијер привремених институција Аљбин Курти саслуша као сведок у случају ухапшеног Драгише Миленковића из Кишнице код Грачанице.

Васић је 10. августа затражио да Аљбин Курти буде сведок у случају Драгише Миленковића будући да је Курти био притвореник у затвору у Приштини у време када је Миленковић тамо радио.

Данас сам предао нову молбу, с обзиром на то да ми на претходну од Курти није одговорио, а којом сам га обавестио да је његово сведочење одобрено, рекао је Васић за Косово онлајн.

Васић је навео да у молби тражи од Куртија да пред Специјалним тужилаштвом дâ свој исказу вези са периодом када је био политички притвореник у Окружном затвору у Приштини.

Додао је да очекује да ће одговор на молбу од потенцијалног сведока, Аљбина Куртија, бити достављен веома брзо. 

Сматра да нема разлога да до сведочења не дође.

Васић је раније рекао да би Курти требало да каже нешто о кредибилитету осумњиченог Драгише Миленковића и његовом поступању према њему, када је био притвореник.

„Драгиша Миленковић правио је друштво Куртију док је био у ћелији, доносио му је књиге и пуно времена су проводили у разговору“, навео је адвокат Васић.

Миленковић је ухапшен 21. јуна у Кишници, а терети се за наводни ратни злочин против цивилног становништва у периоду од 1998. до 1999. године.

(РТС)

Повезани чланци

Back to top button