Србија: Вакцинисано више од милион грађана, испоручују се дозе вакцине и за земље у региону

У Србији је вакцинисано више од милион грађана, а премијерка Ана Брнабић је Здравку Кривокапићу уручила 2.000 доза руске вакцине Спутњик Ве.

За непуна 2 месеца је у Србији вакцину против ковида 19 примило више од милион грађана. Закључно са јучерашњим даном вакцинисано је 1.002.949 грађана, док је њих 356.010 примило и другу дозу вакцине.

Истовремено, процес набавке вакцина и имунизације против ковида 19 у земљама ЕУ тече далеко спорије од очекиваног. Према броју вакцинисаних грађана на милион становника, Србија је друга у Европи, после Белике Британије, следе Малта, Данска, Исланд, Словенија, Литванија, Швајцарска, Пољска и Норвешка. Србија је убедљиво прва на западном Балкану према броју вакцинисаних на милион становника. Будући да успех једне државе није довољан Србија несебично помаже и региону, па је тако уз помоћ Београда већ отпочела имунизација здравствених радника у Републици Српској, Северној Македонији а од данас и у Црној Гори. Масовна вакцинација грађана у Србији почела је 19. јануара.

(извор – Политика)

Повезани чланци

Back to top button