Српска лиса Лајчаку: Постигнути споразуми се морају испоштовати

Представници Српске листе састали су се данас са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком са којим су разговарали о политичко-безбедносној ситуацији на Косову и проблемима са којима се српски народ свакодневно сусреће.

Челници Српске листе посебно су пред специјалним представником подвукли да је неопходно формирати Заједницу српских општина у складу са споразумима из 2013. и 2015. године  чији је гарант спровођења управо ЕУ.

Они су добили уверавања да сви претходно постигнути споразуми морају да се поштују и да ЕУ остаје посвећена том питању, а да све остале интерпретације које су се појавиле у јавности  нису утемељене.

Током разговора, председник и потпредседници Српске листе су свом саговорнику пренели забринутост српског народа због противправних хапшења и процесуирања Срба којима се без доказа и суђења пресуђује у јавности.  Они су специјалном представнику посебно скренули пажњу на учестале нападе на Србе, отимање српске земље како би Приштина на њој градила своје нелегалне базе на северу Косова, те противправно присуство специјалних јединица из Приштине на северу покрајине који ту немају шта да траже ни по једној тачки споразума.

Повезани чланци

Back to top button