Српска листа: Курти наставља да отима земљу Србима из Лепосавића и Зубиног Потока

Српска листа је саопштила да је антисрпски режим Аљбина Куртија, у циљу протеривања Срба са севера КиМ, данас донео одлуку о наставку поступка отимања српске земље од  грађана у општинама Лепосавић и Зубин Поток.

„Иако је читава јавност имала прилике да чује јасне ставове власника непокретности да не желе да им било ко отима земљу и на њој гради илегалне параполицијске базе, као и ставове правника, представника невладиног сектора и политичких представника српског народа који се противе овој антисрпској одлуци, Куртијев режим, охрабрен од неких делова међународне заједнице, наставља реализацију својих планова за протеривање Срба са вековних огњишта“, наводи се у саопштењу.

Српска листа је позвала међународне представнике да најхитније реагују и спрече Аљбина Куртија у намери да изазове сукобе и хаос на северу Косова и Метохије.

„…Очигледна je намера, након што се (Курти) јавно похвалио да је његова жеља да за решавање проблема на северу Косова и Метохије искористи хрватска искуства, алудирају на етничко чишћење спроведено у тој земљи у акцијама Бљесак и Олуја“.

Додаје се да српски народ неће дозволити да Аљбин Курти тек тако отима њихову дедовину те да ће се борити се свим демократским, легалним и легитимним средствима против ове, како је назначено у саопштењу, антисрпске одлуке којом се отимају хектари српске земље.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button