Српска листа: Куртијев градоначелник исељава српске иснтитуције из зграде у КМ

Представници Куртијевог градоначелника Ердана Атића данас су поново ушли у зграду у којој се налазе просторије Канцеларије за Косово и Метохију, Службе Дирекције Фонда за пензијско и инвалидско осигурање, Косовско-Митровачког управног округа и Центра за социјални рад Вучитрн у насељу Бошњачка махала, у Косовској Митровици и обавестили запослене да морају напустити своја радна места и иселити се из зграде у року од три дана, саопштила је Српска листа.

Српска листа подсећа да упркос позиву међународне заједнице да нелегитимни градоначелници раде са алтернативних локација они, како се наводи, иду корак даље и желе да одузму просторије.

„ У том поступку, истиче се, своју осионост и демонстрирање силе показују тако што не поштују сопствене законе и правила те документ достављају на албанском језику“.

Из Српске листе постављају питање међународним представницима да ли се на овај начин поштује позив који су упутили градоначелницима да они раде само административне послове и не доносе политичке одлуке против грађана општина на севетру КиМ?

Повезани чланци

Back to top button