Српска листа: Нападнуто још једно српско дете, опасно ћутање међународне заједнице

Ничим изазван, подли напад на српског дечака Лазара М. од стране групе Албанаца у Сувом Долу пред очима Куртијевих специјалаца је наставак ужасног плана Аљбина Куртија да се Срби застраше и протерају са Косова и Метохије, саопштила је Српска листа.

Подсећа се да после покушаја убиства Стефана и Милоша у Штрпцу и пребијања Стефана Томића у Клокоту, у свега пар недеља петнаестогодишњи Лазар М. је четврто српско дете које су напали албански екстремисти.

„Свесни да ће и овај напад неко релативизовати, желимо да нагласимо да су ове силеџије и екстремисти Лазара претукли само зато што је Србин, и зато што је вишегодишња пракса да се они који нападају Србе, нашу децу и имовину не кажњавају. Диктаторски режим Аљбина Куртија својим деловањем и политичким изјавама промовише и подстиче насиље као начин за решавање политичких проблема. Оно што је најопасније је ћутање међународних представника“, наводи се у у саопштењу.

Српска листа осуђује овај подли напад на Лазара, „јер је то напад на свако српско дете, и сваку српску породицу на овим просторима, уједно захтевамо да се одговорни пронађу, лише слободе и адекватно казне, као и да се најхитније појача присуство међународних безбедносних снага у српским срединама како би се есктремисти одвратили од напада на Србе, нашу децу и имовину“.

Повезани чланци

Back to top button