Српска листа: Политизација случаја као оправдање за константно малтретирање српског народа

Српска листа саоптава да је покушај Џељаља Свечље да направи везу између данашњег хапшења у северној Косовској Митровици и покушаја убиства Миљана Делевића узалудан, и с намером да косовски министар полиције оправда „своје криминалце у униформома специјалних јединица које су са леђа пуцале у Делевића пре пар недеља на Бистричком мосту, и које су нелегално присутне на северу Косова и Метохије“.

У саопштењу се наводи да Делевић, кога су недавно хтели да убију Куртијеви специјалци, нема везе са данашњим хапшењем нити је он ухапшен, тако да свака врста паралеле које невешто Свечља креира још један је доказ чисте политизације и скривених намера Приштине.

„Више је него очигледно да је Куртијев министар покушао да данашњом акцијом себи да алиби за константно малтретирање српског народа, поштених и угледних Срба који желе да живе у миру на северу Косова и Метохије и који немају никакве везе са било којом криминалном радњом неких појединаца. Политизацијим данашњег случаја Курти и Свечља желе да себи дају алиби за малтретирање грађана доводећи у везу криминалну активност појединаца на северу са целокупним српским народом. Ни директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, нити председник Вучић, нити један представник Српске листе не подржава криминалне радње било ког лица, али нелегална активност једног лица не може бити оправдање за нелегално деловање Свечлиних специјалаца који месецима малтретирају српски народ на северу Косова и Метохије“, наглашено је у саопштење Канцеларије за КиМ.

Повезани чланци

Back to top button