Српска листа: Релативизује се напада на српску децу као би се умањила одговорност припадника КБС-а

Српска листа упозорава да косовске институције спроводе поступак релативизације напада на српску децу Стефана и Милоша Стојаноивића из Готовуше код Штрпца на које је на Бадњи дан ове године пуцао Албанац припадник КБС-а.

Подсећа се да се то чини како би се умањила одговорност оптуженог и наводе се да не чуди, али јесте срамно, што се таквом лицу омогућује кућни притвор.

„Тужилац је без имало стида, а верујемо и икакве одговорности, преквалификовао кривично дело са покушаја убиства, у изазивање опште опасности, умањујући му значај до нивоа да је данас на Косову и Метохији пуцање у српску нејач изједначено пред косовским судом са пуцањем у ваздух!!? Очигледно да режим Аљбина Куртија користи институције не да буду сервис грађана, без обзира на њихову националност, већ да спроводе терор са циљем протеривања српског народа!“, наводи се у саопштењу Српске листе.

Додаје се да одговорност за овакво поступање косовских институција лежи и на ћутању међународних представника који, како се наводим нису прихватили апел да пажљиво прате овај судски поступак и допринесу кажњавању одговорних за напад на српску децу.

Повезани чланци

Back to top button