Srpska lista: Relativizuje se napada na srpsku decu kao bi se umanjila odgovornost pripadnika KBS-a

Srpska lista upozorava da kosovske institucije sprovode postupak relativizacije napada na srpsku decu Stefana i Miloša Stojanoivića iz Gotovuše kod Štrpca na koje je na Badnji dan ove godine pucao Albanac pripadnik KBS-a.

Podseća se da se to čini kako bi se umanjila odgovornost optuženog i navode se da ne čudi, ali jeste sramno, što se takvom licu omogućuje kućni pritvor.

„Tužilac je bez imalo stida, a verujemo i ikakve odgovornosti, prekvalifikovao krivično delo sa pokušaja ubistva, u izazivanje opšte opasnosti, umanjujući mu značaj do nivoa da je danas na Kosovu i Metohiji pucanje u srpsku nejač izjednačeno pred kosovskim sudom sa pucanjem u vazduh!!? Očigledno da režim Aljbina Kurtija koristi institucije ne da budu servis građana, bez obzira na njihovu nacionalnost, već da sprovode teror sa ciljem proterivanja srpskog naroda!“, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Dodaje se da odgovornost za ovakvo postupanje kosovskih institucija leži i na ćutanju međunarodnih predstavnika koji, kako se navodim nisu prihvatili apel da pažljivo prate ovaj sudski postupak i doprinesu kažnjavanju odgovornih za napad na srpsku decu.

Povezani članci

Back to top button